ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΤ(ΙΣΣ)ΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ.

2016-03-01 20:16

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σουρωτή - Θεσσαλονίκης, στην υπέροχη Ταβέρνα «Ψωμί κι Ελιά», το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14:00, η κοπή Βασιλόπιτας και η κοινή Συνεστίαση του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου» και των Μανδριτσιωτ(ισσ)ών της Σουρωτής,  με πολύ μεγάλη συμμετοχή Μελών & Φίλων. 

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο έχων Μανδριτσιώτικη καταγωγή Βουλευτής και πρώην Υπουργός   κ. Καράογλου Γ. Θεόδωρος μετά της αξιότιμης συζύγου του κας Γιώτας. Ακόμη, παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σουρωτής κ. Ασλάνης Θωμάς, ο Μανδριτσιώτης Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μανδρών –Κιλκίς κ. Πεολίδης Δημήτριος, η Πρόεδρος του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών – Θρακιωτών  Θέρμης - Θεσσαλονίκης» κα. Καμπουρίδου Μαρία και ο πατέρας της κ. Καμπουρίδης Χρήστος (ο πρώτος Πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου) ,  ο Πρόεδρος κ. Βασιλειάδης Γαβριήλ και τα Μέλη του  Δ.Σ. κ.κ. Γεμενετζής Βασίλειος και Παντελέρης Σάββας του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδριτσιωτών Μανδρών –Κιλκίς» και ο εκπρόσωπος των Μανδριτσιωτ(ισσ)ών από τη Μουσθένη- Καβάλας κ. Καμπούρογλου Δημήτριος.

Η κοινή εκδήλωση οργανώθηκε με άριστη και άψογη συνεργασία των Μελών του Δ. Σ. του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου» και των εκπροσώπων των Μανδριτσιωτ(ισσ)ών της Σουρωτής κ.κ.:  Τσιγγίδη Γεωργίου, Φοινικόπουλου Αγγέλου Χρήστου,  Φοινικόπουλου Δημητρίου Χρήστου και Τοπαλίδη Δημητρίου. Φυσικά, αξιοσημείωτη και πρωτόγνωρη ήταν η υπέροχη και θερμότατη φιλοξενία όλων των συμμετασχόντων στην εκδήλωση Μανδριτσιωτ(ισσ)ών της Σουρωτής.:

Η κοπή Βασιλόπιτας έγινε από τον   κ. Καράογλου Γ. Θεόδωρο,  με τις ευλογίες και ευχές του Αιδεσιμότατου πατέρα Γεώργιου, από τη Σουρωτή. Το φλουρί της Βασιλόπιτας των Συλλόγων κέρδισε ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών – Κιλκίς», ενώ το φλουρί της Βασιλόπιτας των συμμετεχόντων στην εκδήλωση Μελών και Φίλων κέρδισε η σύζυγος του κ. Κοπαρανίδη Δημ. Χαράλαμπου, Μανδριτσιώτη από τις Μάνδρες – Κιλκίς, η οποία  την εικόνα  της Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής που κέρδισε, τη  δώρισε στον «Σύλλογο Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου».

Το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων έγινε από τον Μανδριτσιώτη κ. Τσιγγίδη Γεώργιο.  Η κύρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου» κ. Κοπαρανίδη Νικόλαο.

 Στη συνέχεια, έγινε απονομή Πλακέτας στον κ. Συμεωνίδη Δημοσθ. Γεώργιο, επίτιμο Πρόεδρο του  «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου» και  απονομή Βραβείου στον αείμνηστο  Χρυσοχοϊδη Νικ. Χρήστο (το παρέλαβε ο υιός του κ. Γεώργιος, παρουσία των εγγονών του κ. Χρήστου και κας. Δήμητρας). Και οι δύο απονομές πραγματοποιήθηκαν από τον  κ. Καράογλου Γ. Θεόδωρο.

Ακολούθησε όμορφο Γλέντι, με τη συνοδεία υπέροχης ζωντανής μουσικής. 

Μεγάλη έκπληξη για όλους ήταν η παρουσία της έχουσας καταγωγή από Μανδριτσιώτη πατέρα κας. Κατερίνας Κάρολ (Αικατερίνη Καρολίδου), αξιόλογης τραγουδίστριας από το Ζαγκλιβέρι. Η βελούδινη υπέροχη φωνή της  και η ιδιαίτερη ερμηνεία των τραγουδιών  της  ανέβασε στο ζενίθ το κέφι και χορό ( ως Δ.Σ. της οφείλουμε πολλές ευχαριστίες ).

Σημειωτέον, το φαγητό ήταν πολύ ποιοτικό και η εξυπηρέτηση του καταστήματος τέλεια (ευχαριστούμε τη διεύθυνση της ταβέρνας και το προσωπικό).

Πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά. Κληρώθηκαν 30 δώρα, που δόθηκαν από: 1.την Επιχείρηση εμφιάλωσης μεταλλικού νερού Σουρωτής,  2.τον κ. Καρολίδη Ιωάννη, Μέλος του Δ.Σ. του "Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου",  3.το  Κατάστημα - Μπουτίκ γυναικείων ρούχων της Μανδριτσιώτισσας κας. Σταμπουλίδου-Μπουρσανίδου Αικατερίνης,("DUE DONNE" -οδός Λασσάνη 4,κέντρο Θεσ/νίκης)   και 4.  τον έμπορο Μανδριτσιώτη κ. Μαλιόγλου Μηνά. Τους ευχαριστούμε όλους για την πολύτιμη βοήθειά τους.  Ο α΄ λαχνός κέρδισε ένα Τάμπλετ, δώρο του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου». Αξιοσημείωτο γεγονός  ήταν η άμεση διάθεση όλων των 500 λαχνών, τα έσοδα των οποίων θα δαπανηθούν μελλοντικά εξ ολοκλήρου για τη διάσωση και ανάδειξη των Μνημάτων των Προγόνων μας στη Μανδρίτσα – Βουλγαρίας (καταγραφή και χαρτογράφηση Μνημάτων, φωτογράφιση όλων των  επιτύμβιων πλακών των Προγόνων μας, συγκέντρωση και φύλαξη των σκόρπιων επιτύμβιων πλακών, καλλωπισμός χώρου, κ.τ.λ.).

Άξιον τονισμού ήταν η έκδηλη και έντονη χαρά των συμμετεχόντων στη Συνεστίαση, ο εναγκαλισμός, η αγάπη και η σύμπνοια όλων των Μανδριτσιωτ(ισσ)ών, η δίψα για βαθύτερη γνωριμία, όπως επίσης  και η επιθυμία για συχνότερες κοινές εκδηλώσεις και επίσκεψη (το γρηγορότερο) στη Μανδρίτσα. Το κυρίαρχο, φυσικά,  θέμα συζήτησης  ήταν η ακμαία κατά το παρελθόν Κωμόπολη της Μανδρίτσας, οι άξιοι Πρόγονοί μας και οι απόγονοί τους.

Το τέλος της Συνεστίασης βρήκε όλους/ες τους/τις Μανδριτσιώτ(ισσ)ες χαρούμενους/ες και ανανέωσαν την επόμενη συνάντησή τους στον  Χορό του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών – Θρακιωτών  Θέρμης - Θεσσαλονίκης», το μεσημέρι της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016, στο Κέντρο : «Απόλλων» στη Θέρμη.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου» νιώθει την αδήριτη ανάγκη να ευχαριστήσει ολόψυχα όλους/ες όσους/ες τίμησαν με την παρουσία τους τη Συνεστίαση, κυρίως όμως τον  κ. Καράογλου Γ. Θεόδωρο και τους/τις Μανδριτσιώτ(ισσ)ες της Σουρωτής Ακόμη, εύχεται από καρδιάς σε όλους:"Καλό μήνα, με προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία".

Σημείωση: 1. Έχουν ήδη αναρτηθεί 58 φωτογραφίες από την κοινή Συνεστίαση,  στη "φωτογκαλερί". Οι πρώτες επτά (7) φωτογραφίες είναι του Μανδριτσιώτη  κ. Βρατσκίδη Δημητρίου, από Μάνδρες-Κιλκίς, που τον ευχαριστούμε πολύ. Οι επόμενες  πενήντα μία (51) φωτογραφίες ανέβηκαν από τον κ. Κοπαρανίδη Νικόλαο, Πρόεδρο του Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου (λήψη μέσω κινητού). Παρακαλούμε πολύ να μας αποστείλετε  (στο e-mail:   koparanidisnik@yahoo.gr ) και τις δικές σας φωτογραφίες από τη Συνεστίαση, για να τις αναρτήσουμε στο παρόν site. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

                   2. Έχει αναρτηθεί  και video από την κοπή βασιλόπιτας και κοινή Συνεστίαση, του κ. Ιωάννη Μυλωνά (από τη Σουρωτή, που τον ευχαριστούμε πολύ).

                      

 

Επαφή

mandritsiotes-zagliveriou

Ζαγκλιβέρι-Λαγκαδά
57012

Αναζήτηση στο site

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode