ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

2016-12-05 20:41

 

 

Την Κυριακή 4-12-2016 μία αντιπροσωπεία του Δ.Σ. [ο Πρόεδρος Κοπαρανίδης Νικόλαος και τρία Μέλη: Χρυσοχοϊδης Κανάκης και Μωραϊτης Μιχαήλ) του: «Συλλόγου Μανδριτσιωτών Ζαγκλιβερίου» επισκέφτηκαν το «αρβανιτόφωνο» χωριό Λέχοβο – Αμυνταίου – Φλώρινας.

Οι Αρβανίτες του Λεχόβου είναι οι μόνοι πραγματικοί και ιστορικά αποδεδειγμένα «αδελφοί» των Μανδριτσιωτ(ισσ)ών, αφού πριν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης (29-5-1453) αναγκάστηκαν να φύγουν οι Πρόγονοί μας [Μανδριτσιώτ(ισσ)ες και Λεχοβίτ(ισσ)ες] από τον ίδιο χριστιανικό συνοικισμό: «Γραίκας» της πόλης του Βιθκουκίου – Ηπείρου, σπουδαίου πνευματικού και οικονομικού άλλοτε κέντρου του ελληνισμού στη σημερινή Βόρεια Ήπειρο.

Υπήρξε μια ένθερμη και αλησμόνητη υποδοχή και φιλοξενία από τον αιδεσιμότατο πατέρα Μελέτιο, από τον Πρόεδρο και όλα τα Μέλη του Δ.Σ. του: «Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Προφήτης Ηλίας» και από τον Αντιπρόεδρο του Τ.Σ. Λεχόβου.

Η ξενάγηση στο χωριό  (Θρησκευτικό-Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο, Βιβλιοθήκη, Έκθεση στην πρώην Αστική Σχολή, Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίο, κ.τ.λ.) ήταν υποδειγματική και πολύ εντυπωσιακή.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και βιβλίων.

Τέλος, τα φαγητά,  το κρασί και τα εδέσματα του χωριού ήταν φανταστικά.

Νιώθουμε, ως Δ.Σ., την αδήριτη ανάγκη να τους υπερευχαριστήσουμε όλους για την εγκάρδια και υπέροχη φιλοξενία.

 Σημείωση: Φωτογραφίες σχετικές έχουν αναρτηθεί στο Φωτογκάλερι του Ιστότοπου του Συλλόγου. 

Επαφή

mandritsiotes-zagliveriou

Ζαγκλιβέρι-Λαγκαδά
57012

Αναζήτηση στο site

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode