Παράκληση τελέσεως Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, μετά Μνημοσύνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μανδρίτσας, στις 12-10-2013

2013-03-29 15:37

« ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΩΤΩΝ

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».                                     Ζαγκλιβέρι,  28 – 3- 2013.

Ταχ. Δ/νση:          Ζαγκλιβέρι.                                  Αρ.  πρωτ.:  12.

                      570.12 – Θεσσαλονίκη.

Πληροφ.:  Κοπαρανίδης  Νικόλαος.

 

                                                                                            Προς:

                                                                  Σεβασμιώτατον

.                                                        Μητροπολίτην  Διδυμοτείχου,           

                                               Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ .ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΝ.

 

 

                                 

   Θέμα: «Παράκληση τελέσεως Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, μετά Μνημοσύνου,  στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Μανδρίτσας – Βουλγαρίας, στις 12-10-2013, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Προγόνων μας».

 

        Άγιε  Ιεράρχα,   ασπαζόμεθα την δεξιά Σας.

Στα πλαίσια της εκπλήρωσης των βασικών σκοπών του Συλλόγου μας (που είναι κυρίως η διατήρηση των θρησκευτικών και λαϊκών παραδόσεων, εθίμων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Μανδρίτσας Ανατολικής Ρωμυλίας, γενέτειρας των προγόνων των Μελών μας) και με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον βίαιο εκπατρισμό των προγόνων μας, αισθανόμενοι την υποχρέωση να τιμήσουμε τη μνήμη τους, αποφασίσαμε, ως Σύλλογος Μανδριτσιωτών, να διοργανώσουμε σχετικές διήμερες εκδηλώσεις Μνήμης στη Μανδρίτσα, κατά το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου 2013.

        Άγιε  Δέσποτα,

οι πρόγονοί μας διακατείχοντο (πέραν της εθνικής Ελληνικής συνείδησης) από βαθιά Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, την οποία μετέδωσαν και εις τους απογόνους, τους  γεννηθέντας στη νέα πατρίδα, μαζί με την ευγνωμοσύνη τους προς τον τότε Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Μακαριστόν Φιλάρετον Βαφείδη. Χάριν της βοήθειας του Θεού και τις φροντίδες του αειμνήστου σεπτού Ιεράρχη κατόρθωσαν να επιζήσουν στην περιοχή της Μητροπόλεως, την οποίαν Υμείς εναρέτως ποιμαίνετε σήμερα, το χειμερινό εξάμηνο (Οκτώβριος 1913 – Μάρτιος 1914), πριν εγκατασταθούν (τον Απρίλιο του 1914) στην Κωμόπολη  Ζαγκλιβερίου - Νομού Θεσσαλονίκης, γενέτειρας και τόπου μαρτυρίου της Νεομάρτυρος Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής .

        Απευθυνόμενοι προς την Σεβασμιότητά Σας, υποβάλλουμε την παράκληση να θέσετε υπό την αιγίδα Σας το θρησκευτικό τμήμα των προαναφερθεισών εκδηλώσεων Μνήμης. Επιθυμούμε, επίσης, την τέλεση Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας, μετά Μνημοσύνου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Μανδρίτσας – Βουλγαρίας, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, με την παρουσία Σας.

        Επειδή, όμως, ελαυνόμενοι από την Αγάπη που δίδαξε ο Χριστός μας, επιθυμούμε και τη σύσφιξη των σχέσεων με τους Μανδριτσιώτες Βουλγάρους υπηκόους, σήμερα, εκφράζουμε την παράκλησή μας να συλλειτουργήσει, μαζί με την Αρχιεροσύνη Σας, και ο Βούλγαρος Επιχώριος Μητροπολίτης, στον οποίον υπάγεται σήμερα η Μανδρίτσα.

        Άγιε  Ιεράρχα,

επιθυμούμε, επίσης, την τέλεση Μνημοσύνου και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Διδυμοτείχου, με την παρουσία Σας.

        Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες, με την βοήθεια του Θεού, εκδηλώσεις μας (12 και 13 Οκτωβρίου 2013) κατά το κοσμικό τμήμα τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρου, εκλεκτού Μέλους του Συλλόγου μας.

        Άγιε  Δέσποτα,

ευχαριστούντες θερμά εκ των προτέρων για την αποδοχή του αιτήματός μας να μας δεχθείτε στην έδρα της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεώς Σας, αιτούμεθα τις πατρικές  Σας ευχές.

        Προσευχόμαστε στον Κύριο να Σας χαρίζει Υγεία, Δύναμη και Μακροημέρευση για να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο της Αρχιεροσύνης Σας, στην τόσο σημαντική Μητρόπολη στην εσχατιά της Πατρίδας μας.

 

                                                            Με  Σεβασμό  και Τιμή.

 

                                            Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο:

 

         Ο  Πρόεδρος:                                                       Ο  Γραμματέας:

 

 

 

                Συμεωνίδης  Γεώργιος.                                Κοπαρανίδης  Νικόλαος.

Επαφή

mandritsiotes-zagliveriou

Ζαγκλιβέρι-Λαγκαδά
57012

Αναζήτηση στο site

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode